Sůl nejen zvýrazňuje chuť jídla, ale má i mnoho dalších využití a výhod.
Sůl je téměř nepostradatelný produkt v každé kuchyni. Zvykli jsme si na něj natolik, že je nemožné odmítnout ho přidávat do našich pokrmů. Nejen, že zvýrazňuje chuť jídla, ale má i mnoho dalších využití a výhod.
5 neobvyklých způsobů, jak využít sůl doma
Dezinfekce a čištění houbičky na nádobí
Houbičky používané v domácnosti obsahují mnoho škodlivých bakterií. Chcete-li je zničit a také houbu umýt, opláchněte ji v mýdlové pěně a poté ji namočte na 2 hodiny do koncentrovaného fyziologického roztoku.
Třpytivá koupel
Pokud koupel ztratila svou dřívější bělost, použijte sůl! Smíchejte terpentýn a sůl (1:1), nasaďte si rukavice, naneste směs na houbu a vydrhněte koupel. Všechny zbývající zbytky opláchněte teplou vodou.
Čištění umělých květin
Pokud potřebujete vyčistit umělé květiny, ale není čas otírat každý okvětní lístek, můžete použít sůl. Vložte kytici do sáčku na zip a nasypte do něj šálek soli. Poté sáček dobře protřepejte. Sůl uvnitř si poradí s prachem a drobnými nečistotami.
Vyčistěte odtok
Pokud je ucpaný odtok umyvadla nebo vany, musíte vyčistit potrubí. Vezměte 1 hrnek jedlé sody a 1/4 hrnku soli, promíchejte a nalijte do odtoku. Poté nalijte půl šálku octa. Po 15 minutách otevřete kohoutek horké vody asi na 30 sekund.
Uhašení ohně na pánvi
Pokud se vám na pánvi vznítí olej, není třeba panikařit. Nasypte sůl z balíčku přímo do něj, abyste uhasili oheň.
Existuje mnoho dalších způsobů, jak využít sůl na farmě. Ale těchto pět tipů je nejzajímavějších a nejrelevantnějších.