9 triků, jak zabránit přichycení jídla k pánvi

Dnes náš článek věnujeme 9 zajímavým trikům, které vám pomohou vyhnout se připálení jídla. Napište to!

Není žádným tajemstvím, že kuchyně je při úklidu tím nejstresovějším místem pro práci. Připálená pánev může přidat na obtížnosti.

V kuchyni vaříme a uklízíme několikrát denně a často to stojí hodně úsilí a času.

9 triků, jak zabránit přichycení jídla k pánvi

Ti, kteří rádi vaří, znají desítky gastronomických tajemství, která jim značně usnadňují život, ale ostatní zpravidla zažívají jen potíže a stres. Například při mytí nádobí je často obtížné odstranit přebytečnou mastnotu a jídlo, které se snadno přilepí na pánev. Kromě toho není nic horšího, než strávit spoustu času přípravou pokrmu, aby se připálil těsně ke dnu pánve.

Abychom vám pomohli se těmto problémům vyhnout, věnujeme dnes náš článek 9 zajímavým trikům, které vám pomohou vyhnout se připalování jídla. Napište to!

Použijte olivový olej

Malé množství oleje na dně pánve je jedním z nejúčinnějších způsobů, jak se jídlo nepřipálit. musíte počkat, až se pánev zahřeje (samozřejmě ne dříve, než se začne připalovat).

Přidejte trochu soli

Je-li pánev vyrobena z hliníku, jídlo se na ni snadněji přichytí, protože se jedná o porézní materiál. Abyste tomu zabránili, musíte nanést tenkou vrstvu slunečnicového oleje a přidat hrst soli, kterou rozetřete po celém povrchu, abyste to se solí nepřeháněli, protože to může zhoršit chuť jídla. Pokud máte pocit, že jste přidali příliš mnoho, odstraňte přebytek ubrouskem, než se pánev zahřeje.

Použijte jablečný ocet

Hliník a další porézní materiály by měly být před vařením „utěsněny“, aby se jídlo nepřilepilo. Dobrou možností je potřít dno olejem a po zahřátí přidat trochu octa. Před vařením by se měl zcela odpařit. zahájíte proces vaření.

Použijte přírodní máslo

Přírodní máslo obsahuje důležité živiny pro naše tělo a olejové sloučeniny usnadňují vaření jídla bez připalování V závislosti na jeho původu může být máslo zdrojem esenciálních mastných kyselin, vitamínů, minerálů a antioxidantů Před vařením míchaných vajec, klobás a kroket vymažte pánev. Aby nedošlo k připálení, pánev nepřehřívejte a přidejte špetku soli.

Nepoužívejte kovové špachtle a lžíce

Pokud vaříte na nepřilnavé pánvi, neměli byste používat kovové lžíce nebo špachtle, protože mohou poškodit povlak a urychlit opotřebení. Místo toho si můžete koupit špachtle dřevěné nebo vyrobené z nylonu nebo plastu, které to nepoškodí poškrábe jeho povrch a zabrání tak přichycení potravin.

Nepoužívejte kovové čelisti

Tyto drátěné nebo tvrdé houby mohou zvětšit póry v hliníkových pánvích a poškrábat povlak na nepřilnavých pánvích. K udržení pánví v dobrém stavu používejte měkké houbičky nebo kartáče.

Vyvarujte se ukládání pánví do sebe

Pokud máte teflonové pánve, nikdy je neskladujte do sebe. Tento materiál je velmi citlivý na jakýkoli dotek a při tomto způsobu skladování se může snadno poškodit.

Před uložením pánev důkladně osušte

Poté, co jste pánve umyli, nechte je před uložením do skříně vyschnout na vzduchu. Zbytková vlhkost může způsobit růst plísní a připalování jídla.

Vždy namažte pánev

Hlavním klíčem k tomu, aby se jídlo nepřilepilo na pánev, je vždy potřete dno trochou tuku nebo oleje. Pokud si všimnete, že je pánev opět suchá, přidejte malé množství oleje a nakláněním pánve jej rozetřete po dně Řiďte se těmito jednoduchými radami a uvidíte, že se vám bude vařit bez extra námahy, protože se vám jídlo už nebude lepit na pánev, ale navíc ušetříte čas, kdy mytí nádobí a vaše pánve budou vypadat perfektně, bez jediné skvrny

Rating
( No ratings yet )
Tipy na každý den!