Jak správně skladovat pečivo?

Jak správně skladovat pečivo?

Odborníci na výživu věří, že žitný chléb je nejzdravější. Díky vysokému obsahu vlákniny se dobře skladuje a pročišťuje organismus. Chleba s otrubami a různými semínky pomůže posílit váš imunitní systém.

Pšeničný chléb se umístil na konci nutričního žebříčku. Nejčastěji se do takového bochníku přidávají bělidla a kypřící prostředky. Pouze nám škodí, stejně jako toustový chléb.

Vyhnout byste se měli i dnes oblíbenému chlebu bez kvasnic. To je čistý marketingový trik, říkají profesionální pekaři. Chléb bez droždí je lepší upéct doma, pak se nemusíte ničeho bát.

Kde koupit chleba

Chléb je lepší kupovat ve značkových obchodech nebo na trzích, ale v žádném případě na spontánních trzích. Téměř každý druhý bochník je padělek, říkají odborníci.

Jak upéct chleba vlastníma rukama?

Jak správně skladovat chleba

Aby se chléb nezkazil, musí být správně skladován. Pekaři ujišťují, že chléb musí „dýchat“. Obsahuje hodně vody a ta musí ven bez zábran, aby chleba nezplesnivěl.

Proto je nejlepší uchovávat bochníky v papírových sáčcích nebo látce. A když v chlebníku, tak jedině v plastovém. Ve dřevě se rychle rozvíjejí plísně a plísně. Bochník lze také nakrájet a zmrazit.

A hlavně: nekupujte chleba moc, protože nejlépe chutná první den po upečení. A nejezte potraviny, které začaly růst plísní.

Kolik chleba můžete sníst za den

Doporučená denní dávka chleba pro dospělého je 2-3 krajíce. Tak nepřiberete a získáte potřebnou dávku vitamínů.

Rating
( No ratings yet )
Tipy na každý den!