Jak vybrat talíře? Ideální průvodce výběrem talířů: získejte prosím tipy ️

Nevíte si rady s výběrem správných talířů? Tento článek vám řekne o různých velikostech a stylech talířů, jejich odolnosti a všestrannosti.

Každá domácnost má velký výběr nádobí. Obyčejní lidé mají talíře jak pro každodenní použití, tak pro zvláštní příležitosti. Aby vám ale nádobí v tomto těžkém období dobře a skutečně sloužilo a zároveň naplno prokázalo vaše schopnosti, je nutné si vybrat. Poté si povíme podrobněji o různých typech desek a jejich vlastnostech.

Různé typy sad talířů

Současný trh s domácími potřebami a kuchyňskými potřebami nabízí širokou škálu produktů. Modely se od sebe liší nejen designem, ale také:

  1. Piala. Tento podšálek nemá rukojeti. Toto nádobí je určeno k podávání prvotřídních nápojů. Je důležité, aby sady měly 2-6 virů, každý ve stejné velikosti.
  2. Podšálky. Jedná se o malý talíř, který má zvýšené okraje. Nejčastěji se takové talíře používají jako stojan na baňky nebo šálky. Tento typ rozlití neznečistí stůl nebo ubrus. Často se v takovém kuchyňském náčiní podávají koláče, těsto a jiné cukrářské směsi. Tento smetanový podšálek se stává oblíbeným při podávání čaje, proto se v podobné nádobě často podává víno.
  3. Jídlo. Je důležité, aby takové nádobí bylo ve velkých velikostech. Desky lze vyrobit do oválného, ​​kulatého nebo obdélníkového tvaru.
  4. Salátové mísy. Kdo mluví o hlubokých miskách bez držadel. Některé podobné kuchyňské spotřebiče jsou vybaveny víkem. Sada může obsahovat salátové mísy různých velikostí a velikostí.
  5. Krémové misky. Jedná se o jeden z různých typů salátových misek, které jsou vhodné pro jednu porci. V prodeji jsou také modely s nízkým profilem, které vypadají stylově, když jsou umístěny u stolu. Krémové misky lze použít jako stojan pro podávání zmrzliny a ovocných salátů.
  6. Tureens. Povídejte si o hlubokých mísách s víčky a uchy. Obtisky jsou broušeny na modelech s nožičkami. Toto nádobí je určeno k podávání vývarů a bylinek na stůl. Viry mohou být tvořeny buď v oválném, trikutánním nebo obdélníkovém tvaru. Je důležité umístit mísy na stůl v hodinu podávání.

Účel desek

Použité náčiní se velmi liší velikostí a hloubkou. Hluboké modely se vaří tak, aby podávaly čerstvé bylinky na stole. Ostatní jsou rozděleni do několika podskupin:

  1. Pyrižkov. Toto jídlo se používá k podávání koláčů a buchet. Není také neobvyklé, že restaurace a další velké prodejny potravin podávají croissanty a sendviče.
  2. Snack bary. Takové talíře se používají pro podávání studeného a teplého občerstvení. Na talíře se podávají i dezerty, jako je ovoce a pudinky.
  3. Tabulky. Nádobí pro podávání horkých bylinek. Nejčastěji mají takové viroby průměr 24 centimetrů.

Salátové mísy se také dělí na dvě skupiny. Vůně přicházejí v porcích a porcích. Zpočátku můžete podávat pouze jednu porci salátu, takže nesmí mít více než 400 ml. Návod na podávání salátu nakrájeného na kousky. Takové nádobí má větší objem – až 1 litr.

Materiály pro přípravu talířů

desky

Prodej různých druhů nádobí, předmětů z různých materiálů, nejčastěji zahrnuje:

  1. Porcelánová. Takové nádobí má stylový, moderní vzhled a může dosáhnout výrazné všestrannosti. V tomto případě vyžaduje porcelán velké opotřebení a zbývající části je třeba vyplnit drobivým materiálem. Nejčastěji se proto takové talíře používají výhradně k podávání vánočního stolu.
  2. Fajáns. Tento materiál se zdá být kvalitnější než dostupný materiál, ale vypadá drsněji než porcelán. Předtím takové desky obtížněji absorbují teplo.
  3. Keramika. Materiál se vyznačuje vysokou hodnotou a dostupnou kvalitou. Ale keramické nádobí je odolné proti odštípnutí a mikrotrhlinám.
  4. Sklo. Takové talíře mají přidanou hodnotu, a přitom jsou dobře vidět. Uprostřed skleněného nádobí je pohled na to, proč si hráči mohou na vicorizovaném ubrusu opatrně měnit barvu.
  5. Ocel. Kovové desky jsou důležité z hlediska hygieny a hygieny. Tento typ nádobí vám bude sloužit dlouhou dobu. Uprostřed nedostatků můžete vidět ty, které jsou ohřívány horkou kapalinou, což způsobuje potíže při provozu. Na pikniky a kempování je důležité používat nerezové talíře.

Potahové materiály mají své výhody a nevýhody, při výběru stopy byste se měli zaměřit také na přenos vody a účely přenosu.

Rating
( No ratings yet )
Tipy na každý den!