Jaké potraviny lze zmrazit?

Přečtěte si, jaké další produkty dobře „přežijí“ v extrémních mrazech

Jaké potraviny máte v mrazáku? Podívejte se tam. Mimochodem, věděli jste, že tam můžete skladovat nejen maso a mrazit zeleninu? Přečtěte si, jaké další produkty dobře „přežijí“ v extrémních mrazech.

Jaké potraviny lze zmrazit?

Bílky

Hlavní surovinu pro všechny druhy pusinek lze skladovat v mrazáku až 12 měsíců. Odborníci tvrdí, že bílky budou dokonale šlehané, pokud je necháte přes noc v mrazáku a poté je před pečením rozmrazíte.

Olej

Dá se také snadno skladovat v mrazáku, zvláště pokud si nejste jisti, že stihnete olej úplně spotřebovat před datem spotřeby. Originální obal jej ochrání před úpalem. Olej navíc vložte do speciálního potravinového sáčku, pokud jej v blízké době neplánujete použít. Mimochodem, sáček zabrání tomu, aby olej absorboval aroma jiných potravin v mrazáku.

Syrovátka (nebo kefír)

Tato přísada na palačinky je zmrazená. Sérum lze nalít do misek na led a poté vložit do blistrového sáčku. Tyto kostky vydrží až tři měsíce.

Chléb

Sacharidy opravdu milují chlad. Nakrájený chléb lze skladovat v mrazáku déle než tři měsíce a bagetu měsíc. Vyndejte chléb z mrazáku, postříkejte trochou vody a poté zahřejte v troubě.

Strouhaný sýr.

Dříve jsem strouhal a zmrazoval malé kousky sýra, které jsem několik dní nedojedl a ležel jsem v lednici, teď často kupuji sýr speciálně na zmrazení, zvláště pokud je na něj sleva. protože ho mám kdykoliv po ruce sýr, který se dá použít při pečení, při přípravě pizzy nebo teplých pokrmů se sýrem.

Byliny a zelenina.

Zelení často kupujeme v obrovských svazcích a na jídlo je potřeba pouze pětina zeleniny, kterou rozdrtím v mixéru s několika lžícemi rostlinného oleje a výslednou hmotu vložím do formy na výrobu ledu zmražené kostky do sáčku na zip a poté vezměte jednu nebo dvě kostky při vaření.

Kotlety.

Vařím je z různého mletého masa a s různými přísadami, pak je vyskládám na desku vyloženou pečicím papírem a po zmražení vložím do sáčku na zip. Tímto způsobem získáte požadovaný počet řízků, aniž byste je museli rozmrazovat celý kus mletého masa.

Bramborové lupínky a slané krekry

Jste příznivci křupavých přesnídávek, přestože jsou nezdravé? Pak je kupte předem a strčte do mrazáku. Studené nejen zdvojnásobí jejich trvanlivost, ale ve skutečnosti jsou ještě křupavější.

Avokádo

Tyto zdravé plody nejsou levné, ale můžete je zmrazit pro další zásoby. Avokádo rozkrojte napůl, odstraňte pecku a dejte do mrazáku, dokud ho nebudete potřebovat.

Kukuřice

Kukuřičný klas je vynikající pokrm na jarní a letní venkovní grilování a párty. Můžete si předem zásobit čerstvou kukuřici a zmrazit ji na celý rok. Vložte klasy do mrazicích sáčků a vložte do mrazáku.

Byliny

Někteří nadšenci bylinky suší a skladují, ale tato metoda může snížit jejich chuť. Ale zmrazení bylinek, jako je bazalka, oregano, petržel, tymián nebo máta, je udrží v perfektním stavu, takže je lze přidávat do jídel. Jak na to: Bylinky nasekejte nadrobno, vložte do formiček na led, zalijte vodou nebo olivovým olejem a zmrazte. Použijte kostky podle potřeby přidáním do pokrmů.

Ořechy

Mražením ořechů zachováte jejich přírodní oleje. Umístěte ořechy do vzduchotěsné nádoby nebo mrazicího sáčku a zůstanou dobré asi osm měsíců. Tento seznam zahrnuje: mandle, arašídy, lískové ořechy, míchané ořechy, vyloupané nebo vyloupané, nasekané, drcené nebo celé Ořechy se dobře skladují v mrazáku, na rozdíl od skříně, kde časem získávají zatuchlý zápach.

Tvrdé sýry

Předmražený sýr je zcela bezpečný ke konzumaci, ale jeho struktura se změní a bude drobivější, takže sýry zmrazujte pouze v případě, že je plánujete použít v receptech a ne jako součást sýrového talíře. Kousek sýra zabalte do vzduchotěsného obalu a vložte do mrazáku. Sýr můžete také nastrouhat a zamrazit v sáčku – vydrží vám tak až šest měsíců.

Měkké „vídeňské“ vafle.

Obvykle dělám dvojitou dávku vaflí a polovinu zmrazím, vyložené pečicím papírem a zabalené v sáčku na zip. Pokud chcete křupavou kůrku, můžete vafle rozmrazit v mikrovlnné troubě nebo toustovači.

Palačinky a palačinky.

Stejně jako u vaflí, skvělá volba na snídani.

Strouhanka.

Obalované jídlo moc často nevařím, takže strouhanku ukládám do mrazáku, aby se nezkazila při dlouhodobém skladování.

Droždí.

I když pečete poměrně často, malé balení živého kvásku vám vydrží na několik týdnů, ale má trvanlivost jen pár dní, takže mrazák je skvělý způsob, jak ušetřit.

Rating
( No ratings yet )
Tipy na každý den!