nezabere mnoho času a přináší více výhod

Kořenová zálivka je vhodná jak do skleníků, tak do otevřené půdy

Pokud je ve vašem regionu často horké a suché letní počasí, pravidelné zavlažování vaší zahrady může být časově náročné a náročné. Vyzkoušejte kořenovou metodu – výsledky vás potěší.

Kořenová zálivka zeleniny je opravdu univerzální metoda. Je vhodný pro zeleninové i bobulovité plodiny. A taková zálivka také zajistí maximální přísun vláhy do kořenového systému rostliny. Kromě toho lze kořenovou metodu použít nejen pro vodu, ale také lze přidat různé krmné roztoky.

Kořenová zálivka je vhodná jak do skleníků, tak do otevřené půdy. Díky této metodě se dále zhorší klíčení plevelů, protože budou mít nedostatek vláhy. Na zemi se také nebudou tvořit krusty.

Nejjednodušší a cenově nejdostupnější variantou zalévání kořenů je použití běžných plastových lahví na vodu nebo jiných nápojů. Nejlepší je vzít nádoby o objemu 1,5-2 litrů. Před použitím nezapomeňte lahve důkladně opláchnout a poté je dodatečně dezinfikovat roztokem manganistanu draselného.

Ostrým nožem uřízněte dno každé lahve a do víčka udělejte několik otvorů, například pomocí šídla (průměr do 2 mm). Pokud je průměr otvorů příliš malý, kapalina bude méně schopná proudit do půdy, protože se mohou časem ucpat půdou.

Lahve opatrně zaryjte do země ve vzdálenosti 20-25 cm od rostlin v hloubce 10-15 cm, aby se otvory ve vících při zalévání nezanesly zeminou, doporučuje se umístit jakýkoli hadr dno otvorů. Aby se lahve nehýbaly, jsou pokryty zeminou. A aby se tekutina v extrémním horku nevypařovala, je lepší nádoby přikrýt odříznutým dnem. Objem takových lahví by měl vystačit na několik dní a samotnou zeleninu se doporučuje zalévat jednou za 4-5 dní.

Rating
( No ratings yet )
Tipy na každý den!