Oblíbený způsob skladování koření se ukázal jako chybný. Takže ztratíte veškerou chuť

Pokud koření ztratilo nebo změnilo své aroma, zmatnělo a už není tak chutné, nelze je zachránit.

Voňavé koření, které dokáže proměnit obyčejné jídlo ve skutečné kulinářské mistrovské dílo, je přítomno téměř ve všech kuchyních. Ne každý ale ví, že oblíbený způsob skladování papriky, pepře, skořice a dalších koření není příliš účinný. Zkazí vám to koření, protože prostě ztratí veškerou chuť a všechny své kvality.

Jak správně skladovat koření a která metoda se ukázala jako špatná, říká Mirror.

Lze koření skladovat v čirém skle nebo plastu?

V dnešní době jsou velmi oblíbené průhledné nádoby nebo skleněné dózy, do kterých můžete nasypat koření. Navíc se prodávají organizéry „Instagram“ a „Pinterest“, ve kterých můžete krásně vystavit všechna koření. Tato možnost je však vhodná pouze pro ty, kteří chtějí vytvořit atraktivní obrázek a nezachovat chuť a vůni koření.

Ostřílený zakladatel Pioneers Matt Webster vyzývá k ukončení „instagramové estetiky“. Organizéry s průhlednými nádobami jsou podle něj nejhorší variantou pro skladování koření.

Kde koření skladovat a má datum spotřeby?

Podle Webstera lze koření obvykle skladovat 2–3 roky. Pokud ale dodržíte všechna pravidla, dochucovadla se nezkazí ani po 5 letech.

„Koření by mělo být vždy skladováno ve vzduchotěsných a neprůhledných nádobách, chcete-li zachovat chuť a texturu koření. Doporučuje se používat koření, které se skladuje spíše v sáčcích než ve skle nebo průhledných plastových nádobách,“ vysvětlil odborník.

Koření také neumisťujte do blízkosti zdrojů tepla. Neskladujte koření v blízkosti spotřebičů, na slunci nebo v blízkosti trouby. Udržujte je také co nejdále od světla.

„Ztráta vůně, chuti a barvy nastane v důsledku procesu zvaného oxidace. To je usnadněno faktory, jako je ultrafialové světlo a teplo, a oleje, které dávají koření všechny jeho úžasné, jedinečné a silné chutě, se vypařují při 37 stupních.“ , dodal Webster.

Pokud koření ztratilo nebo změnilo své aroma, zmatnělo a už není tak chutné, nelze je zachránit. Zkažené koření je třeba vyhodit.

Rating
( No ratings yet )
Tipy na každý den!