Dnes existuje minimálně 5 koření, které by měl konzumovat každý.
Koření je něco, co se používá v každé kuchyni ke zlepšení chuti pokrmů. Nejoblíbenější a nejčastěji používané jsou kurkuma, zázvor, skořice, oregano a česnek. Každý z nich by rozhodně neměl chybět ve vaší kuchyni, protože působí pozitivně na organismus. A blog COMFY vám prozradí, kde je použít, kde je spousta zajímavých receptů a další.
Výhody oregana
Toto koření se vyrábí z fialových nebo růžových květů a jejich listů. Dnes se koření oregano přidává do jídel z Itálie, Mexika, Řecka a nachází se i ve směsi Herbes de Provence. Často se používá k dochucení pomocí čerstvých listů. Stojí za zmínku, že rostlinný extrakt může pomoci zbavit se migrény a používá se při výrobě parfémů a mýdel.
Stonky i listy a samotné květy obsahují:
- 9 g bílkovin;
- 68 g sacharidů;
- 4 g tuku.
Na 100 gramů produktu je obsah kalorií 270 kcal, ale není potřeba mnoho. Proto se používá i při hubnutí. Kromě toho rostlina obsahuje kyselinu askorbovou, různé mastné kyseliny a také celý komplex minerálů, včetně vápníku, železa a hořčíku. Proto, pokud máte otázku, do čeho se přidává oregano, klidně ho přidejte do všech jídel.
Jaké jsou výhody kurkumy
Jedná se o silné antibiotikum, které pomáhá posilovat imunitní systém, zlepšuje paměť a prodlužuje mládí. Je také prospěšný pro gastrointestinální trakt. Koření lze přidat do kuřecího masa nebo jiných pokrmů a také konzumovat v „syrové“ formě (doslova pár lžiček denně).
Zázvor a jeho výhody
Zázvor, stejně jako kurkuma, posiluje organismus, zvyšuje jeho odolnost vůči virům. Obsahuje hodně:
- kyselina askorbová;
- vitamíny A a B;
- zinek;
- vápník.
Další výhodou jeho použití je zrychlení metabolismu. Může se přidávat do jídel, jíst se sushi a dokonce i do čaje.
Proč byste měli přidat skořici do svého jídelníčku
Za prvé má velmi příjemnou vůni a zvedne náladu. Za druhé, pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi. Ale neměli byste to používat moc. Dokáže přebít ostatní chutě potravin.
Česnek a jeho výhody
Toto koření velmi aktivně využívá mnoho kuchařů a hospodyněk, protože je již dávno prokázáno, že obsahuje mnoho vitamínů, ředí krev a předchází žaludečním chorobám a vředům. Pravidelná konzumace 2-3 stroužků česneku denně udržuje zdraví. Mohou být přidány do masitých pokrmů.