TOP 5 zdravých koření pro každého

Dnes existuje minimálně 5 koření, které by měl konzumovat každý.

Koření je něco, co se používá v každé kuchyni ke zlepšení chuti pokrmů. Nejoblíbenější a nejčastěji používané jsou kurkuma, zázvor, skořice, oregano a česnek. Každý z nich by rozhodně neměl chybět ve vaší kuchyni, protože působí pozitivně na organismus. A blog COMFY vám prozradí, kde je použít, kde je spousta zajímavých receptů a další.

Výhody oregana

Toto koření se vyrábí z fialových nebo růžových květů a jejich listů. Dnes se koření oregano přidává do jídel z Itálie, Mexika, Řecka a nachází se i ve směsi Herbes de Provence. Často se používá k dochucení pomocí čerstvých listů. Stojí za zmínku, že rostlinný extrakt může pomoci zbavit se migrény a používá se při výrobě parfémů a mýdel.

Stonky i listy a samotné květy obsahují:

  • 9 g bílkovin;
  • 68 g sacharidů;
  • 4 g tuku.

Na 100 gramů produktu je obsah kalorií 270 kcal, ale není potřeba mnoho. Proto se používá i při hubnutí. Kromě toho rostlina obsahuje kyselinu askorbovou, různé mastné kyseliny a také celý komplex minerálů, včetně vápníku, železa a hořčíku. Proto, pokud máte otázku, do čeho se přidává oregano, klidně ho přidejte do všech jídel.

Jaké jsou výhody kurkumy

Jedná se o silné antibiotikum, které pomáhá posilovat imunitní systém, zlepšuje paměť a prodlužuje mládí. Je také prospěšný pro gastrointestinální trakt. Koření lze přidat do kuřecího masa nebo jiných pokrmů a také konzumovat v „syrové“ formě (doslova pár lžiček denně).

Zázvor a jeho výhody

Zázvor, stejně jako kurkuma, posiluje organismus, zvyšuje jeho odolnost vůči virům. Obsahuje hodně:

  • kyselina askorbová;
  • vitamíny A a B;
  • zinek;
  • vápník.

Další výhodou jeho použití je zrychlení metabolismu. Může se přidávat do jídel, jíst se sushi a dokonce i do čaje.

Proč byste měli přidat skořici do svého jídelníčku

Za prvé má velmi příjemnou vůni a zvedne náladu. Za druhé, pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi. Ale neměli byste to používat moc. Dokáže přebít ostatní chutě potravin.

Česnek a jeho výhody

Toto koření velmi aktivně využívá mnoho kuchařů a hospodyněk, protože je již dávno prokázáno, že obsahuje mnoho vitamínů, ředí krev a předchází žaludečním chorobám a vředům. Pravidelná konzumace 2-3 stroužků česneku denně udržuje zdraví. Mohou být přidány do masitých pokrmů.

Rating
( No ratings yet )
Tipy na každý den!